Karácsonyi díszvilágítás telepítése

Karácsony közeledtével egyre gyakrabban érkeznek megkeresések, amikor nem veszélyes fákat, vagy fenyőket kell kivágnom, hanem házakat, erkélyeket kell díszítenem a ház magasabb pontjain fényfüzérekkel, karácsonyi led fényekkel.

Annak ellenére, hogy a karácsony a keresztények ünnepe, a világ minden táján ünneplik, nem csak a keresztény vallásúak. Az ünneppel együtt jár a karácsonyfa és a lakásunk díszítése, az udvarok, erkélyek fényfüzérekkel történő dekorálása, díszvilágítása. Már az advent időszakában elkezdődik az otthonok és az udvarok, erkélyek ünnepi díszbe öltöztetése. A karácsonyi hangulat elengedhetetlen tartozéka a kültéri fényfüzér, melynek felhelyezése egy magas ház esetén sokszor fejtörést okoz a házigazdának. Ekkor jön jól egy emelőkosaras autó.

Ez a munka is ugyan olyan nagy körültekintést igényel, mint egy esetlegesen veszélyessé vált fa lebontása, mert a munkát nagymértékben nehezíti a szűk helyre való beállás, esetleg mozgás az emelőkosaras autóval, illetve a különböző légkábelek, optikai kábelek, elektromos kábelek közelsége, melyek a lakóházhoz kapcsolódnak.

A fényfüzérek felhelyezése előtt minden alkalommal itt is, mint a favágásoknál személyes megtekintés és egyeztetés szükséges, hogy az adott díszítendő területet milyen módon, milyen irányból tudom megközelíteni az emelőkosárral.

Egy szakszerűen és igényesen felhelyezett fényfüzér igazi karácsonyi hangulatot, melegséget kölcsönöz minden otthonnak, udvarnak, akár a házat, erkélyt díszítjük, akár a kertünkben egy- egy nagyobb bokrot, fát, növényeket.